TIME за Vintage Summer Fashion

Първото интервю е много специално за мен. Vintage Summer Fashion е една реализирана мечта, от която имам честта да съм част. Видях целия процес от зараждането на идеята, сладките замечтани погледи, когато говорехме за нея, и стъпка по стъпка реализацията и усъвършенстването й всеки ден след ден.

Ани, ти даде сърце и душа на Vintage Summer Fashion, разкажи ни как започна всичко?

Всичко започна със сватбата на Тина. Една седмица преди нея нямахме шаферски рокли и в трескаво притеснение й предложих да ги направим ние. Аз, моята баба, майка ми и Тина направихме първата дреха на Vintage Summer. Поли с тюл. Сложихме им ширити и дантела, за да бъдат магически. Идеята прерастна в тематичен подарък за приятели за Коледа, след това направихме няколко за нас самите. И така започна всичко. Много непланирано. Често ме питат дали съм го учила и отговорът е не, една малка идея се разви от „защо не си направим и това и това“ в истинска страст. В процеса на вдъхновение се включихте ти, Хриси и Миленчето и така сформирахме фантастичната четворка на дрехите. Наричам я така, защото всяка една от нас дава вдъхновение за новите модели, т.е. концепцията на Vintage Summer е, че прави дрехи за истинските момичета, смелите, градските, бързащите, вдъхновените.

Vintage Summer Fashion е разпознаваем бранд със завидни маркетингови послания и визии, каква е тайната за този успех?

Много мило да кажеш, че сме бранд със силен маркетинг. Дълги години съм работила в рекламна агенция, след това като маркетинг мениджър, което ми помага доста. Тайната на успеха е искреност. Вдъхновяваме момичетата да бъдат себе си, но все пак да бъдат различни. Бях гледала едно интервю с главния стилист на сериала „Сексът и градът“ и тя описа Кари Брадшоу като момиче, което „носи дрехите, за които всяка жена си мечтае, но рядко се осмелява да носи“. Това търси Vintage Summer, да провокира с идеи за ежедневието, с рокли за приключения, с ефирни и романтични дрехи или удобни такива за всички моменти в живота. Не правим стандартни дрехи, защото не искаме ежедневието ни да е пълно само с такива, напротив, стараем се да експериментираме. И това смятам аз, че е тайната – истински момичета и дрехи, които да те карат да бъдеш себе си и да вярваш в лятото.

Oт опита ти до тук и развитието на Vintage Summer Fashion, какво мислиш за „екипа“ като част от успеха – фактор ли е при Vintage Summer Fashion или считаш, че и сам човек може да достигне тези постижения?

Наскоро прочетох една книга, която разказва за успеха и изключителните хора. Идеята на автора е, че за да постигне нещо специално, човек зависи от шанса, който има в живота. Той се изразява в няколко неща: кога е роден, в какво семейство, кой му е помогнал по пътя и в каква култура/държава твори. Аз съм дете на прехода, но без да знам трудностите в него, т.е. ние сме младото поколение, което знае, че няма невъзможни неща и не бива да го забравяме. Второто нещо е България- та ние сме страна с темперамент и липса на правила, където да развиваш собствен бизнес е предизвикателство, но и невероятна възможност. Ние сме творческа нация. Семейството – майка ми е пътешественик по душа, учител по английски, който не се спира и е човек, който ме е научил, че трябва да даваш най-доброто от себе си, пък да става каквото ще, но винаги да си с перфектната рокля. Баща ми, в противовес е разумът, той ми е дал уважението към работата и вдъхновението да бъдеш най-добрият в това, което правиш. И стигаме до най-важното нещо, кого си срещнал и как те е променил. Животът ми ме е свързал със страхотни жени, които станаха мои сестри. С Тина се намерихме като деца, тя е първият  човек, който ме е променил съзнателно, научи ме на доброта и да вярвам в любовта. Тя даде идеята, а аз се включих без да се замислям дори. След това дойде Миленчето, тя е човекът, който винаги разбира света и ти помага да не се отказваш пред нищо и да не губиш вярната посока. И след това, ти, Хриси, която ме научи, че слънцето е движеща сила и че вдъхновението е в най-малките неща. И ето, заедно с  вас сме приятели от много години, като без вас никога нямаше да се осъществи една мечта, по-скоро никога нямаше да знам, че я има, и сега заедно търсим лятото и босите крака. Има и още едно важно звено, което ми е помогнало в тази мечта, любовта на живота ми, Стани. Вярвам, че на света има човек, който винаги ще те вълнува и ще те кара да мечтаеш, който ще прави дните приключение, това е той. С негова помощ истински повярвах в идеята Vintage Summer, защото той ме научи, че лятото е начин на живот. И не на последно място трябва да кажа, че имаме най-страхотните приятели, които не веднъж са били и хамали, и финасисти, и жичкаджии, и готвачи, и съветници, подкрепата на всеки един от тях е причината да продължаваме напред. „Продължаваме напред“.

Разкажи ни за трудните моменти, има ли такива и ако ги има какво те „избутва“ напред, за да продължиш?

О, те са много. Често се вайкам за натовареното си ежедневие, а после завършвам с фразата „е, не се оплаквам де“, но всъщност точно това правя. Да напуснеш работа и да правиш това, което харесваш не е по-малко натоварващо, напротив, лягаш и ставаш с работа, тревожиш се непрекъснато, всеки иска нещо от теб, бързаш, времето не стига. И когато някой ти благодари за красивата му рокля или невероятно плато си казваш, да, за това го правя. Ето защо идеята за блога ти ме грабна веднага. Защото смяташ, че знаеш всички неща, но имаш нужда някой да ти ги напомни, да осъзнаеш, че хората имат сходни проблеми и разрешението понякога е чаша вино с приятели или нова песен. Че вдъхновението е всичко, от което се нуждаем. И че хората трябва да го споделят.

Лично имам щастието да познавам прекрасните млади момичета, които носят марката Vintage Summer Fashion, какво послание ще отправиш днес към тях?

Да бъдат себе си,  да не спират да експериментират и да бъдат смели. Да събират миди от света, да не спират да пътуват. Да бъдат различни, като имам предвид да носят повече от една жена в себе си, защото вярвам, че всяка от нас е точно това, и момиче, и момче, и дете, и романтичка, и грубянка.

Животът ни е път, в който трябва да търсим различните посоки, да вярваме в лятото и да усещаме вятъра в косите.

Не се самозабравяйте, бъдете доби, бъдете истински и вдъхновени.

Mомичетата на Vintage Summer, they inspire me.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *