Защо да/не мечтаем смело?

Знаете ли, често хората казват „писаното остава“ – така е. Наскоро открих 4 листчета, на който съм записала свои мечти/цели за период от 6 месеца, 1 година, 3 години и 10 години. Оказа се, че имам още 2 месеца, за да изпълня целите/желанията ми за 3 годишния план. И да ви кажа честно – не съм безкрайно далече, НО има няколко точки за които бях забравила да мечтая и съм изоставила някъде по пътя през тези 3 години до днес. Но това, което ме мотивира и ме накара да се зарадвам на тези листчета беше това, че те са написани без грам „ограничения“. Има в тях мечти, които не отговарят на въпроса „Това възможно ли е?“ – смели мечти.

Да си призная зарадвах се и се вдъхнових на ново след като прочетох тези листчета, защото както днес казах на моя приятелка в разговор „какво можем да загубим, ако мечтаем смело и безгранично, най-много да не се сбъдне“, но винаги остава огромната възможност да се!

Освен да мечтаем смело има и друга важна основоположност и тя е да ДЕЙСТВАМЕ! Да – идва идея, споделяме я, харесва ни, вдъхновява ни, записваме си я и идват ежедневните задачи, казуси и хоп брилянтната ни идея изгубва заряда си и остава в миналото. Е, има вариант да се възроди, ако като мен сте я записали някъде и след години прелистите отново на тази страница от тефтерa си. И така – да действаме – какво можем да загубим – да не се случи, да не се окаже толкова брилянтна идея и да не е новото ни бизнес начинание, което да ни изкачи на следващото ниво в играта. Добре, но това били било фатално или би ни донесло повече опит, би ни срещнало с нови хора, би ни отвело към нови знания, и би ни оставило спомени от типа „да, опитах го, и не се получи“, а не „ех, ако го бях направил, сега можеше аз да съм на мястото на онази преуспяла личност“.

Днес слушах една лекция на Робин Шарма докато разхождах бебето в парка – думата, която този човек повтори толкова пъти, че да се загнезди в съзнанието ми беше ЕНТУСИАЗЪМ. Признавам като бях по-малка имах повече ентусиазъм, имах ентусиазъм да направя всичко, да отида навсякъде, да пробвам нещо ново, и не знам защо (може би е естествен ход с годините) този ентусиазъм в мен намаля. Сега реагирам по-сухо на новите идея, с повече „разум“, с повече несигурност, НО ЗАЩО? Та аз  трябва да съм луда да правя това, та нали знам, че няма какво да загубя, най-много да не се случи/сбъдне. И така предизвиквам се като мантра да повтарям и да издърпам от миналото моя доскоро завиден ЕНТУСИАЗЪМ. Самозаставям се да съм по-ентусиазирана за всичко, точно както преди и да не давам шанс на битовизмът да си създаде гнездо в моя ентусиазиран мозък J (ха ха)

Изводите от деня – ще мечтая смело, ще действам и ще бъда ентусиазирана, защото ВЯРВАМ (друга важна дума), че тези 3 нови мантри в моя мозък ще ме отведат в нови, още по-прекрасни дни.

Мечтайте смело, действайте и бъдете ентусиазирани, защото това ще ви донесе повече усмивки, повече хормони на щастието, повече позитивен заряд, който ще пренесете на хората около вас, те на хората около тях и ето така от няколко малки стъпки ще завихрим един по-щастлив свят около нас и хората, които обичаме!

С обич, Хриси J

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *